Επικοινωνήστε μαζί μας: 6909161177
 

Πώς να πλύνετε τα μαξιλάρια από πούπουλα χήνας; Πώς να καθαρίσετε το πάπλωμα με πούπουλο και φτερά χήνας; Τα πάντα για το πλύσιμο, τη φροντίδα, την περιποίηση και τη συντήρηση μαξιλαριών και παπλωμάτων από πούπουλο χήνας.

Πουπουλενια μαξιλαρια πως πλενονται

Η συντήρηση των προϊόντων από πούπουλα είναι πραγματικά πανέυκολη.

Η σωστή φροντίδα των προϊόντων #Poohy μπορεί να παρατείνει την αίσθηση των ολοκαίνουργιων και αφράτων παπλωμάτων και μαξιλαριών. Η συντήρηση και το πλύσιμο των προϊόντων είναι εύκολη ακόμα και στο σπίτι. Το πλύσιμο του παπλώματος ή του μαξιλαριού σας από πούπουλα χήνας ενισχύει την αίσθηση ότι είναι τόσο αφράτο όσο όταν είναι καινούργιο, κάτι που δεν θα βρείτε στα προϊόντα με συνθετική γέμιση.

Συστάσεις:
- Χρησιμοποιήστε καλύμματα ή προστατευτικά. Για να παρατείνετε την περίοδο χρήσης, χρησιμοποιήστε καλλύματα που θα τα προστατεύουν από βρωμιά, σκόνη, ακάρεα και νερό. Αυτό θα μειώσει και την ανάγκη για πλύσιμο και θα αρκεί να το κάνετε κάθε 2-3 χρόνια(αν δεν υπάρχει άλλος λόγος).
- Πριν τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι το πάπλωμα ή το μαξιλάρι σας δεν έχουν τρύπες. Αν βρείτε τρύπα, μπαλώστε την με βελόνα και κλωστή (ή δώστε το σε μια μοδίστρα), γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε το ανεκτίμητο γέμισμα στο πλυντήριο.
- Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένο απορρυπαντικό για πούπουλο χήνας. Καλό είναι στο πλύσιμο να χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό για πούπουλα, το οποίο διατηρεί τις ιδιότητες του πούπουλου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν χρησιμοποιείτε συνηθισμένο απορρυπαντικό, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ, χωρίς ένζυμα, και να ξεπλύνετε τουλάχιστον μία φορά ακόμα για να βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό έχει φύγει πλήρως.
- Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό κατά το πλύσιμο. Δημιουργεί ένα στρώμα στο χνούδι και έτσι μειώνει τις ιδιότητες μόνωσης και διόγκωσης.
- Τινάζετε και αερίζετε τα μαξιλάρια και τα παπλώματα τακτικά.

1.Καθαρισμός λεκέδων:

Για να αφαιρέσετε μόνο λεκέδες χωρίς να πλύνετε όλο το προϊόν: ῾Τσιμπήστε῾ το κάλυμμα από τη γέμιση, βρέξτε τη λερωμένη περιοχή και επεξεργαστείτε με μικρή ποσότητα απορρυπαντικού μέχρι να σχηματιστεί αφρός. Αφήστε το έτσι για μια νύχτα για να δράσουν οι καθαριστικές ιδιότητες του απορρυπαντικού. Ξεπλύνετε το απορρυπαντικό και αφήστε να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.

2.Πλύσιμο στο πληντήριο

Προσοχή: Πλένετε τα προϊόντα σε πλυντήρια ρούχων μόνο σε συσκευές που ανοίγουν στο πλάι και όχι από το πάνω μέρος, καθώς τα πλυντήρια ρούχων που τα ρούχα μπαίνουν από πάνω διατρέχουν τον κίνδυνο να τυλιχτούν τα παπλώματα γύρω από τον αναδευτήρα και να καταστραφούν. Βεβαιωθείτε ότι η χωρητικότητα είναι αρκετή για να χωρέσει το πάπλωμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο γύρω, καθώς το πούπουλο συγκρατεί πολύ νερό και το βάρος του βρεγμένου προϊόντος μπορεί να αποδυναμώσει την ισορροπία και να καταστρέψει το πλυντήριο σας. Προσθέστε περίπου το 1/3 της ποσότητας απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε συνήθως για το πλύσιμο, για να το ξεβγάλετε πιο εύκολα αργότερα χωρίς να καταστρέψετε τη γέμιση. Συνιστούμε πλύσιμο σε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα (για παράδειγμα μάλλινα), σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40˚C.

3.Στέγνωμα

- Σε στεγνωτήριο ρούχων: στεγνώστε τα προϊόντα σε ένα μεγάλο στεγνωτήριο σε χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία. Για να βοηθήσετε τη γέμιση να γίνει αφράτη και να στεγνώσει καλύτερα, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε μερικές από τις μάλλινες μπάλες στεγνώματος μας. Βγάλτε το πάπλωμα ή το μαξιλάρι μετά από 25-30 λεπτά για να ελέγξετε τη θερμοκρασία . Εάν είναι πολύ ζεστό στην αφή, τότε η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και πρέπει να τη μειώσετε. Το βγάζουμε κάθε μισή ώρα για να ξεμπερδέψουμε με τα χέρια μέσα τα υγρά πούπουλα και να τα βοηθήσουμε να απλωθούν ομοιόμορφα. Η διαδικασία στεγνώματος είναι χρονοβόρα και ανάλογα με το μέγεθος μπορεί να διαρκέσει έως και 5-6 ώρες για τα μεγαλύτερα παπλώματα.

- Σε εξωτερικούς χώρους: μπορείτε να στεγνώσετε τα πουπουλένια προϊόντα με φυσικό τρόπο, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες - συνιστάται να το κάνετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Δεν συνιστάται το στέγνωμα σε εξωτερικό χώρο με  κρύο και υγρασία! Το στέγνωμα μπορεί να μην γίνει αρκετά γρήγορα και η γέμιση να πιάσει μούχλα!

Μην εκθέτετε το πάπλωμα από πούπουλο χήνας στο άμεσο ηλιακό φως

Κρεμάστε σε απλώστρα ή σχοινί αποφεύγοντας το συνεχές άμεσο ηλιακό φως για 3 με 4 ώρες και στη συνέχεια ξεκρεμάστε και ξεμπερδέψτε με τα χέρια τα υγρά πούπουλα για να απλωθούν ομοιόμορφα. Αυτό το κάνετε  τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εντός 2-3 ημερών μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Κατά το στέγνωμα, ενώ το πούπουλο είναι ακόμα υγρό, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί μια ελαφριά μυρωδιά. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει σχεδόν με όλα τα φυσικά υλικά. Όταν το προϊόν στεγνώσει τελείως, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Η εμφάνιση οσμής μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε υγρό και ζεστό καιρό. Ακόμα κι αν συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί, αερίστε την κουβέρτα ή το μαξιλάρι για μία ή δύο ώρες. Εάν η μυρωδιά δεν εξαφανιστεί, πλύνετε και στεγνώστε καλά.

Πριν από τη χρήση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η γέμιση είναι εντελώς στεγνή για να αποφύγετε τη μούχλα. Για έλεγχο: κρατήστε το στο φως και κοιτάξτε για σβώλους υγρού χνούδι. Σε περίπτωση που υπάρχει ακόμα - συνεχίστε το στέγνωμα σε καλά αεριζόμενο χώρο μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Φυσικά, μπορείτε να πάτε το πάπλωμα, το μαξιλάρι ή  ανώστρωμα σας από πούπουλο χήνας σε επαγγελματικό στεγνοκαθαριστήριο, απλά σιγουρευτείτε πρώτα  ότι έχουν εμπειρία με τέτοια προϊόντα.

Αποθήκευση. Καλό είναι να έχετε θήκες από χοντρό αναπνεύσιμο ύφασμα για την αποθήκευση των μαξιλαριών και των παπλωμάτων σας. Αποθηκεύουμε σε στεγνό και αεριζόμενο χώρο. Σας συμβουλεύουμε να μην αποθηκεύετε το πάπλωμα ή το μαξιλάρι σας σε συσκευασία αποθήκευσης για τουλάχιστον μία εβδομάδα (ακόμα και ένα μήνα) μετά το πλύσιμο για να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως. Όταν το ξαναβγάλετε το φθινόπωρο για χρήση, τινάξτε και αερίσατε τα καλά  για να φουσκώσει το χνούδι.

Συντήρηση κλινοσκεπασμάτων:

Συνιστούμε το πλύσιμο στους 30 °C ή 40 °C. Πλένετε με παρόμοια χρώματα.

Στεγνώστε σε μέτρια θερμοκρασία.

Δεδομένου ότι τα υφάσματα μας είναι φυσικά, από βαμβάκι, μπαμπού και μετάξι, ο κανόνας είναι να πλένουμε στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για να διατηρήσουμε τα χρώματα για περισσότερο. Επίσης, το πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία (60 °C και 90 °C βαθμούς) θα συρρικνώσει περαιτέρω τα υφάσματα.

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε χρωματιστές μαξιλαροθήκες, σεντόνια και παπλωματοθήκες.

Το σιδέρωμα επίσης πρέπει να γίνεται  με την κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε υλικό.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ #POOHY ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!