Επικοινωνήστε μαζί μας: 6909161177
 

Παπλωμα υπερδιπλο, ημιδιπλο, μονο

Εμφάνιση 1 έως 20 από 20 (1 Σελ.)
Παπλωμα υπερδιπλο, ημιδιπλο, μονο

Ένα καλό όνειρο είναι όταν βλέπετε ότι περιβάλλεστε από την οικογένειά σας μέσα σε σε ποιοτικό, πραγματικά φυσικό πούπουλο.

Στην Poohy κατασκευάζουμε τα εκπληκτικά ελαφριά παπλώματα μας χρησιμοποιώντας μόνο τα υλικά υψηλότερης ποιότητας με τις υψηλότερες οικολογικές προδιαγραφές.

Κατασκευασμένα σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, τα παπλώματα κρεβατοκάμαρας από πούπουλα πάπιας ή χήνας είναι απαλλαγμένα από χημικά και αλλεργιογόνα, και το πούπουλο συλλέγεται με ανθρώπινο τρόπο, ώστε εσείς και η οικογένειά σας να κοιμάστε με ήσυχη τη συνείδησή σας, γνωρίζοντας ότι έχετε βρει το καλύτερο προϊόν στην αγορά.

Η Poohy σας προσφέρει μια απίστευτη ποικιλία από εξαιρετικά υψηλής ποιότητας πολυτελή ελαφριά παπλώματα. Το πάπλωμα είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για ένα ζεστό και σούπερ άνετο κρεβάτι. Το φανταζόμαστε ενστικτωδώς ως ένα χνουδωτό λευκό σύννεφο, στο οποίο είμαστε πάντα έτοιμοι να αγαλλιάσουμε και να ξεχάσουμε την αγχωτική μέρα που πέρασε.

Η αλήθεια είναι ότι τα παπλώματα δεν είναι πάντα όπως τα βλέπουμε στα όνειρά μας. Άλλα είναι βαριά, άλλα ελαφριά, αλλά αδυνατούν να μας δώσουν την επιθυμητή ζεστασιά στις κρύες νύχτες. Υπάρχει επίσης μια μεσαία έκδοση – ένα ελαφρύ πάπλωμα από πούπουλο χήνας και νέα φτερά. Τα πουπουλένια παπλώματα συνδυάζουν τέλεια ελαφρότητα και ζεστασιά. Το φυσικό υλικό έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν τα συνθετικά γεμίσματα και το μαλλί.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις μας;

Ο ύπνος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο το σώμα μας ανακάμπτει από το σωματικό και ψυχικό στρες που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας. Μόνο ένας πλήρης ύπνος δίνει στο σώμα την ευκαιρία να αποκαταστήσει πλήρως τα ενεργειακά του αποθέματα, αλλά είναι εύκολο να ξεκουραστείτε πλήρως; Στην πραγματικότητα όχι! Η ξεκούραση είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις - ησυχία, ευχάριστη θερμοκρασία, άνετο κρεβάτι και ποιοτικά κλινοσκεπάσματα.

Αφού έχουμε φροντίσει να επιλέξουμε το κρεβάτι και το στρώμα που πληρούν όλες τις απαιτήσεις μας, είναι σημαντικό να επιλέξουμε και τα κατάλληλα σεντόνια, μαξιλάρια και παπλώματα για την κρεβατοκάμαρα. Τι σημαίνει όμως «κατάλληλο»; Θα εστιάσουμε την προσοχή σας ακριβώς στα υψηλά κριτήρια σχετικά με τη σωστή επιλογή.

Η ποιότητα έρχεται πρώτη, αλλά τι την χαρακτηρίζει όταν πρόκειται για ένα πάπλωμα; Τα χαρακτηριστικά των ποιοτικών παπλωμάτων περιλαμβάνουν:

Ελαφρότητα και απαλότητα

Όσο πιο ελαφρύ είναι ένα πάπλωμα, τόσο περισσότερη ελευθερία κινήσεων μας παρέχει. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο για να αποκαταστήσει τις δυνάμεις που χάθηκαν στην καθημερινότητα. Τίποτα δεν πρέπει να βαραίνει και να περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του αίματος για να επιτευχθεί η σωστή οξυγόνωση των άκρων. Η αναπνοή πρέπει να είναι ελαφριά και βαθιά. 

Τα πολυτελή παπλώματα, κατασκευασμένα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, δίνουν ακριβώς αυτό - ελαφρότητα και απαλότητα. Το πάχος τους είναι σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα είναι απίστευτα ελαφριά - ακριβώς όπως ένα φτερό.

Ελαφρότητα + απαλότητα στα καλύμματα ισοδυναμεί με άνεση. Ναι, αυτού του είδους τα κλινοσκεπάσματα είναι πιο ακριβά από τα συνθετικά, αλλά η τιμή είναι δικαιολογημένη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα όταν πρόκειται για την άνεσή τους. 

Η ζεστασιά, που δεν σας ιδρώνει

Τα ελαφριά παπλώματα γεμάτα με συνθετική βάτα είναι ζεστά, αλλά ταυτόχρονα προκαλούν νυχτερινές εφιδρώσεις, ακόμη και σε δροσερές εποχές. Τα προϊόντα με φυσικό γέμισμα δεν έχουν αυτό το μειονέκτημα.

Το πούπουλο είναι ένα φυσικό υλικό με εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα, το οποίο όμως δεν εμποδίζει την εφίδρωση του σώματος. Το πάπλωμα γεμάτο με πούπουλο χήνας ή πάπιας και φτερά εξασφαλίζει συνεχή κυκλοφορία του αέρα.

Με τα ελαφριά πουπουλένια παπλώματα για κρεβάτι, η ζεστασιά διατηρείται συνεχώς ακόμα και σε ασθενώς θερμαινόμενα υπνοδωμάτια, επειδή η θερμοκρασία του σώματος δεν χάνεται. Πραγματοποιείται ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του σώματος και του παπλώματος, η οποία διατηρείται σε όλη την διάρκεια επαφής. Ο αέρας συμμετέχει ενεργά σε αυτή την ανταλλαγή θερμότητας, χάρη στην οποία δεν προκαλείται ίδρωτας και εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εμφάνιση

Η εμφάνιση του κρεβατιού είναι κάτι για το οποίο λίγοι άνθρωποι αδιαφορούν. Μόλις βρούμε τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε σε ένα προϊόν, πρέπει να προσέξουμε την εμφάνισή του.

Η επιδίωξη της πολυτέλειας και της άνεσης μας κάνει να κοιτάμε και αυτόν τον δείκτη, γιατί η κρεβατοκάμαρα είναι το μέρος όπου θέλουμε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση.

Το χρώμα και το σχέδιο του εξωτερικού υλικού δημιουργούν επίσης μια διάθεση. Εφόσον πληρούν τα κριτήριά μας για την αισθητική, η διάθεση θα είναι σίγουρα ευχάριστη. Και αφού μιλήσαμε για την εσωτερική μας επιθυμία να κουλουριαζόμαστε σε ένα απαλό, χνουδωτό σύννεφο, γίνεται σαφές ότι το λευκό χρώμα αντιστοιχεί ακριβώς στην αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας. Είναι επίσης ουδέτερο, που είναι συμβατό με το χρώμα οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου.

Πυκνότητα εξωτερικής ύλης

Δεδομένου ότι τα πουπουλένια παπλώματα δεν διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές, είναι σημαντικό τα πάντα στη δομή ενός τέτοιου προϊόντος να είναι τέλεια. Η γέμιση έχει αδιαμφισβήτητα προτερήματα και πλεονεκτήματα, αλλά και ένα μικρό μειονέκτημα - τα λεπτά φτερά που βγαίνουν. Για να το αποφύγετε αυτό, το εξωτερικό κέλυφος του παπλώματος θα πρέπει να είναι ραμμένο σφικτά , αλλά και αρκετά λεπτό ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα.

Τα υφαντικά υλικά που χρησιμοποιούνται για το κάτω κάλυμμα γέμισης έχουν διαφορετική δομή πλέξης - μερικά έχουν μεγαλύτερα ανοίγματα και άλλα έχουν μικροσκοπικά. Είναι ξεκάθαρο ότι ο δεύτερος τύπος είναι καλύτερης ποιότητας, γιατί δεν αφήνει τα μικρά φτερά να ξετρυπώνουν προς τα έξω. Αυτό το ελάττωμα είναι χαρακτηριστικό προϊόντων χαμηλότερης ποιότητας και τιμής.

Τι θα βρείτε σε εμάς; 

Στο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε μια εξαιρετική ποικιλία από ελαφριά παπλώματα σε διάφορα μεγέθη. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας κατασκευάζονται στη Βουλγαρία, αλλά με υλικά που προμηθευόμαστε από τους καλύτερους Ευρωπαίους προμηθευτές και κατασκευαστές. Μάθετε περισσότερα για την επιλογή του παπλώματος σας εδώ. 

Τα προϊόντα διαφέρουν κυρίως στο είδος της γέμισης. Τα παπλώματα που προσφέρουμε είναι ενισχυμένα με πούπουλο χήνας και πάπιας σε συνδυασμό και ξεχωριστά. Διαθέτουμε μοντέλα από 100% νέα λευκά φτερά πάπιας με ισχύ πλήρωσης 700 cuin - ένα μοναδικό γαλλικό υλικό. Στον κατάλογό μας θα βρείτε επίσης ένα κατάλληλο ζεστό και ελαφρύ πάπλωμα που περιέχει μια μοναδική γέμιση από 40% νέο πούπουλο χήνας και 60% νέα φτερά χήνας. 

Μπορούμε να προσφέρουμε μια κατάλληλη λύση για κάθε εποχή του χρόνου. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από ζεστά χειμωνιάτικα παπλώματα για την κρεβατοκάμαρα, καθώς και μοντέλα σχεδιασμένα για το καλοκαίρι. Η γραμμή παραγωγής μας περιλαμβάνει επίσης προϊόντα για τις μεταβατικές εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου, καθώς και εκείνα που ονομάζονται 4 εποχές. Ζεσταίνονται όταν χρειάζεται και παρέχουν δροσιά όταν χρειάζεται.

Ένα πάπλωμα όπως το ελαφρύ πάπλωμα Poohy Excellence είναι ένα σύμβολο πολυτέλειας που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας. Είναι κατασκευασμένο από 100% φυσικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού βαμβακιού στο εξωτερικό ύφασμα. Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, κατάλληλο για άτομα με αλλεργίες και αναπνευστικές δυσκολίες, γιατί δεν επιτρέπει την ανάπτυξη ακάρεων και μούχλας.

Η δραστηριότητά μας περιλαμβάνει την παραγωγή και πώληση ποιοτικών ελαφριών παπλωμάτων, κατασκευασμένων με χρήση μοναδικής σύγχρονης τεχνολογίας. Το πούπουλο που χρησιμοποιείται για τη γέμιση δεν μετακινείται, χάρη στην ειδική ραμμένη κατασκευή των παπλωμάτων σε τετράγωνους τομείς. Τα προϊόντα μας διαφέρουν από τα άλλα ως προς την ευκολία συντήρησης. Πλένεται στο πλυντήριο στους 40°C και στεγνώνει στο στεγνωτήριο.

Δείτε επίσης τα παιδικά μας πουπουλένια παπλώματα και τις φανταστικές μεγάλες προσφορές μας. Επωφεληθείτε από τον βολικό τρόπο αγοράς και τη δωρεάν παράδοση προϊόντων αξίας άνω των 150 ευρώ. 

Και για μια εξαιρετική εμπειρία 5 αστέρων, προσθέστε ένα από τα στρώματά μας με πούπουλα.

Τι διαφορετικό έχουν τα ελαφριά παπλώματα;

Το πουπουλένιο πάπλωμα είναι το ελαφρύτερο πάπλωμα, ωστόσο υπάρχει μια ειδική κατηγορία υπερελαφρών παπλωμάτων για κρεβατοκάμαρες, κρεβάτια Prista και μονά κρεβάτια. Τα ελαφριά προϊόντα μας διαψεύδουν την σημασία της σχέσης μεταξύ βάρους και θερμικής απόδοσης προϊόντος. Ένα πουπουλένιο πάπλωμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και να εξακολουθεί να παρέχει την απαραίτητη ζεστασιά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κι όμως, ο όρος «ελαφρύ» αναφέρεται συχνότερα σε προϊόντα με χαμηλά θερμικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή, παπλώματα με τέτοιο όνομα είναι σχεδιασμένα για το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλούν υπερθέρμανση του σώματος σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η πιο υπέροχη ιδιότητά τους είναι ότι ευνοούν την κυκλοφορία του αέρα - το σώμα δεν ιδρώνει, αλλά «αναπνέει», γεγονός που συμβάλλει σε έναν άνετο ύπνο όλη τη νύχτα.

Ακόμη και ένα μεγάλο ελαφρύ πάπλωμα 200 - 220 cm γεμάτο με πούπουλο χήνας ή πάπιας και νέα φτερά ζυγίζει σχεδόν τρεις φορές λιγότερο από τα προϊόντα με άλλα γεμίσματα - κάτω από 900g. Σε σύγκριση με τα κλασικά βαμβακερά παπλώματα που ζυγίζουν περίπου ενάμιση κιλό, αυτό είναι πραγματικά λίγο. Λόγω της μικρής διαφοράς μεταξύ των εννοιών "ζεστό" και "ελαφρύ", τα πουπουλένια κλινοσκεπάσματα άρχισαν να χωρίζονται σε 4 τύπους: ελαφριά, για όλες τις εποχές, ζεστά και εξαιρετικά ζεστά.

Καθένας από αυτούς τους τύπους διαφέρει σε έναν αριθμό δεικτών. Για παράδειγμα, από την αναλογία πούπουλων και φτερών στη γέμιση ή από το χαρακτηριστικό βάρος. Από την πυκνότητα της γέμισης, μπορείτε να καθορίσετε πόσο ζεστό θα είναι το πάπλωμα. Και για αυτό, δεν χρειάζεται να αγγίξετε το προϊόν για να κρίνετε. Απλώς κοιτάξτε την ένδειξη Fill Power που υποδεικνύει αυτήν την παράμετρο.

Χαρακτηριστικά παραγωγής

Η αγορά προσφέρει μια ποικιλία παπλωμάτων σε έκπτωση και προσφορά, ενώ τα πουπουλένια προϊόντα διατηρούν ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ποιότητα του δεύτερου τύπου προϊόντων, τα οποία απλά δεν μπορούν να απαξιωθούν. Προκειμένου τα παπλώματα από τον κατάλογό μας να επιτύχουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο αγοραστής, η τήρηση των καθιερωμένων προτύπων στην παραγωγή είναι απλώς υποχρεωτική.

Το ελαφρύ πουπουλένιο πάπλωμα εκτιμάται ιδιαίτερα για τη ζεστασιά, την άνεση και τις θερμορρυθμιστικές του ιδιότητες και αυτά τα χαρακτηριστικά επιτυγχάνονται μέσω της εφαρμογής ειδικών τεχνολογιών και διαδικασιών κατασκευής. Οι καλές πρακτικές παραγωγής διασφαλίζουν την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την ευκολία χρήσης του τελικού προϊόντος και περιλαμβάνουν:

Εξαγωγή και διαλογή της πρώτης ύλης.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει την προμήθεια πρώτων υλών υψηλής ποιότητας για τη γέμιση - στην περίπτωση αυτή, πούπουλα και φτερά. Λαμβάνονται συνήθως από πτηνά ειδικής εκτροφής. Οι σύγχρονες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση κατά ποιότητα, μέγεθος και ύψος. Το πούπουλο με μεγαλύτερη δύναμη γέμισης, που υποδηλώνει καλύτερες μονωτικές ικανότητες, προτιμάται συχνά για ποιοτικά παπλώματα.

Καθαρισμός και αποστείρωση. Αφού ταξινομηθεί το πούπουλο, περνάει από μια διεξοδική διαδικασία καθαρισμού και αποστείρωσης για την απομάκρυνση της σκόνης και των οργανικών υπολειμμάτων. Η γέμιση στα προϊόντα μας πλένεται 8 φορές και αποστειρώνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός και σκευάσματα για να διασφαλιστεί ότι το πούπουλο είναι καθαρό και υποαλλεργικό, κατάλληλο για χρήση από άτομα με αλλεργίες και παιδιά.

Μέτρηση της δύναμης γέμισης. Η δύναμης γέμισης (Fill Power) αναφέρεται στον όγκο που καταλαμβάνει μια ουγγιά χνουδιού. Αυτή η διαδικασία είναι καθοριστικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της ποιότητας και των μονωτικών ιδιοτήτων της κουβέρτας. Τα σύγχρονα εργαλεία χρησιμοποιούνται για την ακριβή μέτρηση του εν λόγω δείκτη. Η μεγαλύτερη δύναμης γέμισης επιτρέπει ένα ελαφρύτερο πάπλωμα με υπεροχή υφή.

Καπιτονέ και ράψιμο. Ακόμη και ένα μεγαλύτερο ελαφρύ πάπλωμα 220 - 240 περνά αυτό το στάδιο παραγωγής. Τα πουπουλένια παπλώματα έχουν ειδικά κατασκευασμένες ραφές για να αποτρέπουν τη μετακίνηση του χνουδιού σε διαφορετικές περιοχές του προϊόντος κατά τη χρήση. Οι ηλεκτρονικές μηχανές καπιτονέ χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ακριβών μοτίβων γεμίσματος που κατανέμουν το πούπουλο ομοιόμορφα σε όλο το πάπλωμα. Αυτό εξασφαλίζει σταθερή ζεστασιά και άνεση.

Σφράγιση και φινίρισμα. Μόλις τοποθετηθεί η γέμιση στην παπλωματοθήκη, οι άκρες σφραγίζονται χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές για να αποτραπεί η διαφυγή της και να εξασφαλιστεί η αντοχή. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα ποιοτικού ελέγχου παρακολουθούν για ελαττώματα ή ανωμαλίες στο τελικό προϊόν.

Τα παπλώματα μπορούν επίσης να υποβληθούν σε πρόσθετες διαδικασίες φινιρίσματος, όπως στον ατμό ή το πάτημα, για να βελτιώσουν την εμφάνιση και τον όγκο τους.
Συσκευασία και παράδοση. Το πλήρως ολοκληρωμένο πουπουλένιο πάπλωμα είναι προσεκτικά συσκευασμένο με τρόπο που διασφαλίζει ότι θα παραδοθεί στον τελικό αγοραστή σε άριστη κατάσταση.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια εξειδικευμένη τεχνική συσκευασίας, η οποία συμπιέζει το προϊόν, δίνοντάς του μια πιο συμπαγή και άνετη εμφάνιση για μεταφορά. Η συμπίεση δεν καταστρέφει τη γέμιση με κανέναν τρόπο. Το συσκευασμένο προϊόν ανακτά γρήγορα το αρχικό του σχήμα και όγκο.

Είναι δυνατόν ένα πουπουλένιο πάπλωμα να είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και ζεστό;

Τα ελαφριά καλύμματα κρεβατιού μας διατίθενται σε μια ποικιλία εποχιακών παραλλαγών και χαρακτηριστικών θερμικής αγωγιμότητας. Σε ορισμένα μοντέλα θα παρατηρήσετε ότι είναι διαθέσιμοι διαφορετικοί βαθμοί πυκνότητας, με την ένδειξη "Άνοιξη-Φθινόπωρο", "Ζεστό" και "Πολύ Ζεστό". Αν και έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε πιο κρύο καιρό, τα παπλώματα διατηρούν απίστευτη ελαφρότητα.

Τα πουπουλένια παπλώματα μπορεί να είναι ελαφριά και ζεστά, και η επίτευξη αυτής της ισορροπίας περιλαμβάνει αρκετούς παράγοντες που σχετίζονται με τον τύπο του πούπουλου, την κατασκευή του καλύμματος και τη συνολική του σχεδίαση. Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την αναλογία ζεστασιάς προς βάρος ενός πουπουλένιου πάπλωμα είναι η ποιότητα του πουπουλένιου γεμίσματος.

Το υψηλής ποιότητας πούπουλο αποτελείται από μεγάλα νέα συμπλέγματα που παρέχουν εξαιρετική θερμομόνωση. Αυτά τα συμπλέγματα παγιδεύουν αποτελεσματικά τον ζεστό αέρα, δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ του σώματος και του κρύου αέρα στο δωμάτιο, ενώ παραμένουν εξαιρετικά ελαφριά. Η υψηλότερη δύναμη γέμισης, για παράδειγμα 600 cuin ή περισσότερο, υποδηλώνει ανώτερες μονωτικές ιδιότητες.

Η δύναμης γέμισης μετρά το ύψος ή το πόσο χνουδωτό είναι το πούπουλο. Ένας υψηλότερος αριθμός υποδηλώνει ότι τα κάτω συμπλέγματα μπορούν να παγιδεύσουν περισσότερο αέρα, παρέχοντας καλύτερη μόνωση. Τα παπλώματα High Fill Power είναι ελαφρύτερα ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετική ζεστασιά. Για το χειμώνα επιλέξτε ένα τυπικό ελαφρύ πάπλωμα 140 200 με δύναμη γέμισης 600 ή υψηλότερη για βέλτιστη αναλογία ζεστασιάς προς βάρος.

Η κατασκευή του παπλώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά του να διατηρείται ζεστό παρά το χαμηλό του βάρος. Η κατασκευή της κασέτας (baffle box) είναι χαρακτηριστική των πουπουλένιων παπλωμάτων υψηλής ποιότητας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών θαλάμων με εσωτερικά τοιχώματα διαφράγματος στο πάπλωμα για να ασφαλίσει το γέμισμα στη θέση του.

Τα διαφράγματα εμποδίζουν τη μετακίνηση και τη συσσώρευση του πούπουλου, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο το πάπλωμα. Επιπρόσθετα, η ραφή της κασέτας δημιουργεί τσέπες που μπορούν να κρατήσουν περισσότερο αέρα, βελτιώνοντας τη μόνωση χωρίς να προσθέτει υπερβολικό βάρος.

Το υλικό της παπλωμαθηκής συμβάλλει επίσης στο χαμηλό βάρος ακόμη και των ελαφριών παπλωμάτων κρεβατοκάμαρας μας. Τα ελαφριά, αναπνεύσιμα υφάσματα όπως το βαμβακερό περκάλι μπορούν να μειώσουν το συνολικό βάρος του παπλώματος χωρίς συμβιβασμούς στη ζεστασιά. Αυτά τα υφάσματα επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί, αποτρέποντας την υπερθέρμανση ενώ παρέχουν εξαιρετική θερμορύθμιση.

Το βάρος γέμισης είναι ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την ελαφρότητα ενός πουπουλένιου παπλώματος. Ενώ η υψηλότερη δύναμη γέμισης επιτρέπει ένα ελαφρύτερο προϊόν, η ποσότητα του πούπουλου επηρεάζει τη ζεστασιά του.

Μεγαλύτερο βάρος γέμισης σημαίνει ότι χρησιμοποιείται περισσότερο πούπουλου, με αποτέλεσμα αυξημένη μόνωση και ζεστασιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της δύναμης γέμισης και του βάρους γέμισης για να διασφαλίσετε ότι το πάπλωμα θα είναι ελαφρύ και άνετο.

Η ιδανική αναλογία ζεστασιάς προς βάρος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα και τις προσωπικές προτιμήσεις. Για ψυχρότερα κλίματα, τα παπλώματα με υψηλότερο Fill Power και βάρος γέμισης είναι κατάλληλα για να εξασφαλίσουν επαρκή μόνωση. Ταυτόχρονα, για τις ζεστές εποχές, ένα μοντέλο με χαμηλότερους δείκτες θα είναι μια ιδανική λύση.

Πότε είναι η καλύτερη λύση τα ελαφριά παπλώματα μας;

Τα ελαφριά παπλώματα μας 150 200 είναι εξαιρετικά δημοφιλή και όχι μόνο για τις ζεστές εποχές. Προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που τα καθιστούν την τέλεια επιλογή για διάφορες καταστάσεις. Είναι ιδανικά για εύκρατες περιοχές όπου οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν πολύ χαμηλά. Παρέχουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα θερμότητας χωρίς να προκαλούν υπερθέρμανση για άνετο ύπνο όλο το χρόνο. Σε περιοχές όπου οι χειμώνες είναι ήπιοι ή τα καλοκαίρια δροσερά, προσφέρουν την τέλεια ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια των μεταβατικών εποχών της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν οι θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας κυμαίνονται ευρέως, ένα χνουδωτό ελαφρύ πάπλωμα 180 200 είναι απλά ανεκτίμητο. Οι μονωτικές του ιδιότητες προσαρμόζονται εύκολα στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες - διατηρώντας την άνετη ζεστασιά όταν είναι δροσερό και αποτρέποντας την υπερθέρμανση όταν αυξάνεται η θερμοκρασία. Αυτή η προσαρμοστικότητα το καθιστά μια ευέλικτη λύση για απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Τα παπλώματα με ελαφριά δομή είναι η μόνη λύση για άτομα που νιώθουν πάντα ζεστασιά και για όσους υποφέρουν από νυχτερινές εφιδρώσεις. Η ελαφρότητα σε συνδυασμό με μια αναπνεύσιμη δομή εξασφαλίζει βέλτιστη ροή αέρα, αποτρέποντας τη συσσώρευση υπερβολικής θερμότητας και υγρασίας. Αυτό εξασφαλίζει ένα πιο δροσερό και πιο άνετο περιβάλλον ύπνου, προάγοντας μια πλήρη νυχτερινή ανάπαυση. 

Η αγορά ενός πολυτελούς παπλώματος 150 200 σε τιμή ευκαιρίας είναι μια εξαιρετική επένδυση, που επιτρέπει τη χρήση όλο το χρόνο. Σε αντίθεση με τα βαρύτερα παπλώματα, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το χειμώνα, τα ελαφριά και πουπουλένια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο στα θερμαινόμενα δωμάτια της πλειοψηφίας των ελληνικών σπιτιών.

Ο ελαφρύς σχεδιασμός δεν συμβιβάζεται με την παροχή ζεστασιάς κατά τις ψυχρότερες εποχές. Εδώ απλώς λείπει το υπερβολικό βάρος και ο όγκος που κάποιοι ασφυκτιούν. Ελαφρύ σαν φτερό, αλλά αρκετά ζεστό για ένα εύκρατο κλίμα, το πάπλωμα από αυτήν την ενότητα του καταλόγου μας προσφέρει εξατομικευμένη άνεση όλο το χρόνο.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα πουπουλένια παπλώματα υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι υποαλλεργικά και κατάλληλα για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Χάρη στις αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, τα αλλεργιογόνα, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα ερεθιστικά απομακρύνονται από τα φτερά και τα πούπουλα. Ως αποτέλεσμα, τα παπλώματα μπορούν να προσφέρουν πολυτελή άνεση χωρίς να επιδεινώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας, καθιστώντας τα μια βιώσιμη επιλογή τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο Oeko Tex 100, κατηγορίας 1 για την απουσία επιβλαβών ουσιών

Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε χρήματα σε ένα πολυτελές ελαφρύ παπλώμα 150 220, τότε καλό είναι να επιλέξετε ένα προϊόν πιστοποιημένο και αποδεδειγμένα υποαλλεργικό, ακόμα κι αν δεν υποφέρετε από ευαισθησία στην οικιακή σκόνη και αλλεργίες. Τα παπλώματα μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο Oeko Tex 100, κατηγορίας 1 για την απουσία επιβλαβών ουσιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Το Oeko-Tex Standard 100 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης που θέτει αυστηρά κριτήρια για την παρουσία επιβλαβών ουσιών στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η Κλάση 1 είναι το αυστηρότερο επίπεδο σε αυτό το πρότυπο, ειδικά για προϊόντα που προορίζονται για βρέφη και μικρά παιδιά, διασφαλίζοντας ότι δεν περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.

Όταν ένα διπλό ή μονό πάπλωμα λάβει αυτή την πιστοποίηση, σημαίνει ότι κάθε εξάρτημα, από το ύφασμα μέχρι τη γέμιση, έχει υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι πληροί τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Oeko-Tex. Αυτά τα κριτήρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ουσιών που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων χημικών όπως η φορμαλδεΰδη, τα βαρέα μέταλλα, τα φυτοφάρμακα και οι αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες.

Τα διπλά και μονά ελαφριά παπλώματα που πληρούν τις απαιτήσεις της Κλάσης 1 είναι εγγυημένα ότι αποτελούν ελάχιστο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλα ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των μικρών παιδιών.

Μία από τις κύριες ανησυχίες με τα υλικά κλινοστρωμνής είναι η δυνατότητά τους να απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες, ειδικά όταν βρίσκονται σε στενή επαφή με το δέρμα για παρατεταμένες περιόδους. Τα απόλυτα ελαφρια παπλώματα μας μεγέθους 160 200, με πιστοποίηση Oeko-Tex 100 Κλάσης 1, δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά ότι τα κλινοσκεπάσματα τους έχουν ελεγχθεί διεξοδικά και ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. 

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, τα ελαφριά παπλώματα με πιστοποίηση Oeko-Tex για μονά κρεβάτια και υπνοδωμάτια προσφέρουν απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ποιότητα και την αντοχή. Η διαδικασία πιστοποίησης περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δοκιμή των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, διασφαλίζοντας ότι πληρούν επίσης αυστηρά πρότυπα απόδοσης. 

Αυτό σημαίνει ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα δεν είναι μόνο ασφαλή, αλλά και κατασκευασμένα για να διαρκούν για χρόνια, παρέχοντας μακροχρόνια άνεση και ικανοποίηση του χρήστη.