Επικοινωνήστε μαζί μας: 6909161177
 

Παπλώματα άνοιξης-φθινοπώρου από πούπουλο

Εμφάνιση 1 έως 9 από 9 (1 Σελ.)

Παπλώματα άνοιξης-φθινοπώρου

Με κάθε αλλαγή εποχής, πρέπει να αλλάζουμε και τα κλινοσκεπάσματα, μια μετάβαση από ζεστά υφάσματα σε πιο ελαφριά και αέρινα και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει όχι μόνο μεγαλύτερη δαπάνη χρόνου και προσπάθειας, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική επένδυση σε μια ποικιλία ειδών κρεβατοκάμαρας. Υπάρχει όμως μια άλλη λύση  – ένα πάπλωμα άνοιξης-φθινοπώρου ή όλων των εποχών, γεμάτο με το καλύτερο πούπουλο πάπιας ή χήνας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το γέμισμα;

Όσον αφορά την άνεσή μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχει μεγάλη σημασία με τι σκεπαζόμαστε - ένα βαρύ πάπλωμα, μια κουβέρτα ή ένα ελαφρύ πάπλωμα άνοιξης/ φθινοπώρου; Η διαφορά μεταξύ των διαφορετικών προϊόντων είναι σημαντική, γιατί τα γεμίσματα είναι αυτά που δίνουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες στα παπλώματα. Μερικά ζεσταίνουν, αλλά προκαλούν εφίδρωση, ενώ άλλα παρέχουν βέλτιστη θερμοκρασία σώματος, επιτρέποντας στο σώμα να αναπνέει.

Χαρακτηριστικό της γέμισης από πούπουλο χήνας και πάπιας είναι η αέρινη δομή. Το πούπουλο είναι η καλύτερη μόνωση με διαφορά σε σχέση με τα συνθετικά υλικά. Παρέχει περίπου τρεις φορές περισσότερη ζεστασιά για την ίδια ποσότητα, χάρη στην τρισδιάστατη δομή του και την ικανότητά του να συγκρατεί τον αέρα.

Το πούπουλο υψηλής ποιότητας έχει περίπου 2 εκατομμύρια χνουδωτές ίνες που επικαλύπτονται για να σχηματίσουν ένα πυκνό στρώμα ακίνητου αέρα που διατηρεί τη ζεστασιά από το ανθρώπινο σώμα. Για το λόγο αυτό, το ίδιο πάπλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εποχή. Δεν θα βρείτε συνθετικό πάπλωμα για τέσσερις εποχές γιατί είτε θα είναι πολύ ζεστό είτε όχι αρκετά ζεστό, ανάλογα με την πυκνότητα της γέμισης του.

Λογικά, τίθεται το ερώτημα, τι αντοχή στη φθορά έχουν τα πουπουλένια  παπλώματα all-season, αφού χρησιμοποιούνται συνεχώς όλο το χρόνο; Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα παπλώματα με πούπουλο πάπιας και χήνας έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής από τα συνθετικά . Διαφορετικά, σχεδόν κανείς δεν θα πλήρωνε την πολύ υψηλότερη τιμή για αυτόν τον τύπο κλινοσκεπασμάτων.

Το πούπουλο έχει υψηλότερη μηχανική αντίσταση, χάρη στην ικανότητά του να απορροφά και να συγκρατεί αέρα. Ακόμα κι αν είναι πεπλατυσμένο και σκισμένο, θα επανέλθει γρήγορα στο αρχικό του σχήμα, διογκώνοντας υπό την επίδραση απαλού κουνήματος. Τα  συνθετικά παπλώματα που πλένονται στο πλυντήριο θα δυσκολευτούν να ανακτήσουν την αρχική τους αφρατότητα όπως τα πουπουλένια.

Το ίδιο το πούπουλο,αλλα και οι μέθοδοι επεξεργασίας, είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για την ποιότητά του. Τα παπλώματα Poohy είναι φτιαγμένα στο χέρι και γεμισμένα με διάφορα υλικά  - κυρίως πούπουλο γαλλικής πάπιας και πούπουλο πολωνικής χήνας σε συνδυασμό η και μεμονωμένα. Τα παπλώματα μας για όλο το χρόνο (άνοιξη-φθινόπωρο) είναι κατασκευασμένα από 100% λεπτές πουπουλένιες ίνες και μερικές φορές πουπουλένια μάζα σε συνδυασμό με ένα μικρό ποσοστό λεπτών φτερών.

Το εξωτερικό υλικό είναι επίσης σημαντικό

Το κάλυμμα στο οποίο τυλίγεται η γέμιση είναι επίσης σημαντικό για τον σκοπό των παπλωμάτων. Τα φτερά των πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των πιο λεπτών, έχουν σκληρό άξονα με αιχμηρή άκρη, μέσω του οποίου καταφέρνουν να τρυπήσουν μικροσκοπικές τρύπες στο ύφασμα και να βγουν κρυφά. Προϊόντα ποιότητας όπως το δικό μας έχουν ελαφρύ και εξαιρετικά απαλό βαμβακερό κάλυμμα. Χρησιμοποιούμε 100% βαμβακερό περκάλι που αναπνέει με σφιχτά πλεγμένα νήματα, ταξινομημένα ως downproof, δηλαδή δεν αφήνουν τη γέμιση να βγει. Αν είστε λάτρης των πιο πολυτελών παπλωμάτων με ποιοτικό λεπτό περκάλι με περισσότερες κλωστές, τότε το πάπλωμα με 90% πούπουλο χήνας Poohy Dellux είναι για εσάς.

Τόσο το εσωτερικό υλικό όσο και το εξωτερικό κάλυμμα των πουπουλένιων παπλωμάτων μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο Oeko Tex 100, κατηγορίας 1 για την απουσία επιβλαβών ουσιών. Τα υλικά και οι σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι παραγωγής τα καθιστούν κατάλληλα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες στην οικιακή σκόνη και για μικρά παιδιά.

Η ίδια η κατασκευή των καλυμμάτων εγγυάται άνεση και μακροχρόνια διατήρηση των καλών ιδιοτήτων και της εμφάνισής τους. Η ραμμένη τετράγωνη κατασκευή κρατά τα πούπουλα στη θέση τους, εμποδίζοντάς τα να συσσωρευτούν  σε μεμονωμένους τομείς. Και κάπως έτσι έχουμε τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις για έναν καλό ύπνο..

Η ισχύς πλήρωσης του πουπουλένιου παπλώματος (Fill Power-FP) είναι ο δείκτης που καθορίζει την εποχικότητα ενός πουπουλένιου παπλώματος. Ο δείκτης ογκομετρικής χωρητικότητας δείχνει πόσο χώρο γεμίζει μια ουγγιά πούπουλου σε κυβικές ίντσες (cuin). Η μεγαλύτερη ισχύς πλήρωσης αποτελεί εγγύηση καλύτερης μόνωσης σε συνδυασμό με μέγιστη ελαφρότητα. Το κορυφαίο προϊόν μας με εξαιρετική ισχύ πλήρωσης 800 cuin είναι το πάπλωμα Poohy Grand Lux άνοιξη-φθινόπωρο από 100% πούπουλο χήνας.

Τα εποχιακά μας παπλώματα δημιουργούν μια αίσθηση μεσαίου βάρους. Δεν είναι ούτε πολύ ελαφριά για να στερηθούν τη ζεστασιά στα δροσερά δωμάτια, ούτε πολύ βαριά για το καλοκαίρι. Εκτός από τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, έχουν επίσης την ικανότητα να απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία, αποτρέποντας τη νυχτερινή εφίδρωση. Μια πολύ καλή και πιο οικονομική επιλογή είναι το ανοιξιάτικο πάπλωμα μας με 60% γαλλικό πούπουλο πάπιας Poohy Silver. Φυσικά, για όσους προτιμούν παπλώματα με περισσότερα φτερά, ετοιμάσαμε ένα ειδικό πάπλωμα με φτερά Poohy Basic.

Για να απολαμβάνετε το πολυτελές ελαφρύ πάπλωμα άνοιξης-φθινοπώρου σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι αρκετά σημαντική η σωστή συντήρηση. Τα προϊόντα μας είναι ανθεκτικά στο πλύσιμο στο πλυντήριο και στο στέγνωμα μέχρι τους 60°C. Για να αποφύγετε την ανάγκη συχνού πλυσίματος και αερισμού, συνιστούμε τη χρήση παπλωματοθήκης για την προστασία του βαμβακερού υφάσματος από τη φθορά και τη βρωμιά.

Τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη αλλά έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε και όποιο μέγεθος θέλετε εσείς.