Επικοινωνήστε μαζί μας: 6909161177
 
Ποιότητα και πούπουλο χήνας

Ποιότητα και πούπουλο χήνας

Times Read: 998 Comments: 0

Η ποιότητα του πούπουλου χήνας καθορίζεται πρώτα  από την Ισχύ Πλήρωσης (Fill Power) και μετά από την Υγιεινή του (πόσο καλά έχει καθαριστεί).

1. Ισχύς Πλήρωσης (Fill Power)

Το κύριο κριτήριο για την αξιολόγηση της ποιότητας των πούπουλων χήνας και πάπιας είναι η ισχύς πλήρωσής της (Fill Power-FP). Είναι δείκτης  ανθεκτικότητας, ογκομετρικής χωρητικότητας και αφρατότητας.

Τεχνικά, αναπαριστά ένα τριψήφιο αριθμό που προκύπτει από εργαστηριακή ανάλυση και δείχνει τον όγκο που καταλαμβάνει μία  ουγγιά (28,35 γραμμάρια) πούπουλο, εκφρασμένο σε κυβικά ίντσες (cuin). Για παράδειγμα, το νέο πολωνικό πούπουλο από χήνα έχει ισχύ πλήρωσης 800 cuin, που σημαίνει ότι μία ουγγιά από αυτό καταλαμβάνει 800 κυβικές ίντσες χώρο, ενώ το νέο γαλλικό πούπουλο από πάπια με ισχύ πλήρωσης (FP) 620 cuin, θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από αυτό.
Λυπούμαστε που οι μονάδες μέτρησης είναι διαφορετικές από τις δικές μας, αλλά επικεντρωθείτε απλώς σε αυτό το τριψήφιο αριθμό για να συγκρίνετε τις διάφορες ποιότητες

Θα πείτε: ναι, εντάξει. Και;

Βασικά είναι πολύ απλό: Υψηλότερη ισχύς πλήρωσης ξεκάθαρα σημαίνει καλύτερη ποιότητα γιατί:

•    Τα πούπουλα είναι μεγαλύτερα, πιάνουν περισσότερο χώρο άρα κρατάνε περισσότερο αέρα, που  σημαίνει καλύτερη μόνωση!
•    Το πούπουλο είναι πιο ώριμο και καλύτερα αναπτυγμένο, επομένως θα είναι πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό και θα διατηρήσει τις μονωτικές και θερμορρυθμιστικές του ιδιότητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
•    Τόσο πολύ καλύτερη και πιο ανθεκτική θα είναι η ικανότητά του να επεκτείνεται ξανά στον αρχικό του όγκο μετά από πίεση (όπως πίεση από το σώμα ή το κεφάλι σας, συχνό πλύσιμο και άλλα...).
  Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι, όλα αυτά σημαίνουν τα εξής όταν πρόκειται για είδη κρεβατοκάμαρας από πούπουλα χήνας:
•    Το μαξιλάρι σας θα είναι πιο απαλό, πιο αφράτο, θα ανακτά τον όγκο του πιο γρήγορα και θα το έχετε κοντά σας πολλά χρόνια. Θα διατηρήσει τις μοναδικές του ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
•    Το πάπλωμά σας με πούπουλο πάπιας ή χήνας θα είναι πιο απαλό, πιο αφράτο, πιο μονωτικό και θα σας εξυπηρετήσει για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιο ελαφρύ, γιατί για το ίδιο επίπεδο μόνωσης (ζεστασιά), θα χρειαστείτε λιγότερο πούπουλο. Για παράδειγμα, ένα πουπουλένιο πάπλωμα με ισχύ πλήρωσης 750 cuin σε σύγκριση με ένα πουπουλένιο πάπλωμα με ισχύ πλήρωσης 400 cuin, θα έχει σχεδόν την μισή ποσότητα γεμίσματος!

Μερικοί μύθοι για την ποιότητα του πούπουλου και τη ισχύ πλήρωσης:

•    Μεγαλύτερη ισχύς πλήρωσης δεν σημαίνει πιο ζεστό πάπλωμα. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως το βάρος της γέμισης στο πάπλωμα, το ύφασμα και η κατασκευή του παπλώματος.
•    Το πούπουλο χήνας είναι καλύτερο από το πούπουλο πάπιας. Λάθος. Το πούπουλο πάπιας υψηλής ποιότητας (FP 620-750 cuin) είναι καλύτερο από μεσαίας ή χαμηλής ποιότητας πούπουλο χήνας (FP 500-600 cuin).
•    Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς πλήρωσης (FP), τόσο πιο πυκνό και βαρύτερο είναι το μαξιλάρι ή το πάπλωμα. Λάθος, εξαρτάται από το βάρος της γέμισης.

2.Υγιεινή

Καθαριότητα: αν δεν έχει καθαριστεί σωστά το πούπουλο μπορεί να έχει σκόνη, ακάρεα και οσμές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν μια αλλεργική αντίδραση στο πούπουλο χήνας στην πραγματικότητα βιώνουν μια αντίδραση στη σκόνη και τα ακάρεα στο μολυσμένο πούπουλο.
Ως εκ τούτου, η καθαριότητα και η υγιεινή του πούπουλου είναι εγγυημένες από διάφορες εργαστηριακές δοκιμές που χρησιμοποιούν οι σωστοί παραγωγοί για να διασφαλίσουν ότι το πούπουλο θα είναι απόλυτα καθαρό: Οξυγόνο και Θολότητα.
•    Η ανάλυση αριθμού οξυγόνου δείχνει την παρουσία οργανικών υλικών.
•    Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός οξυγόνου του πούπουλου, τόσο το καλύτερο. Η κλίμακα του είναι από 1 έως 30+ και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα πρέπει να είναι κάτω από 20.
•    Η δοκιμή θολότητας υποδεικνύει την παρουσία σκόνης και άλλης ανόργανης ύλης που μπορεί να υπάρχει στο πούπουλο.
•    Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός (κλίμακα από 20 έως 1000), τόσο το καλύτερο.

Φυσικά, αυτές οι δοκιμές και αναλύσεις είναι τυποποιημένες σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 12935 «Απαιτήσεις για την υγιεινή και την καθαριότητα του πούπουλου».
Όλα τα προϊόντα Poohy έχουν γεμίσματα πούπουλων και φτερών που πληρούν αυστηρά αυτό το πρότυπο και ο αριθμός οξυγόνου είναι κάτω από 10, συνήθως γύρω στο 4,8 και η θολότητα υπερβαίνει το 1000.


Related Posts

Write Comment