Επικοινωνήστε μαζί μας: 6909161177
 
Πούπουλο χήνας κατά τις αλλεργίες: Η αλήθεια για τον υγιή ύπνο

Πούπουλο χήνας κατά τις αλλεργίες: Η αλήθεια για τον υγιή ύπνο

Times Read: 305 Comments: 0

Πούπουλο χήνας κατά τις αλλεργίες: Η αλήθεια για τον υγιή ύπνο

Το British Medical Journal (BMJ), ένα διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό επιστημονικής έρευνας, δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τις αλλεργίες στην οικιακή σκόνη στα μαξιλάρια το 1996, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι επαναστατική. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ένα συνθετικό μαξιλάρι από πολυεστέρα περιέχει 8 φορές περισσότερα αλλεργιογόνα από ένα μαξιλάρι που αποτελείται από πούπουλα και φτερά ή μόνο πούπουλο.
Ένα χρόνο αργότερα, το BMJ δημοσίευσε μια νέα μελέτη που επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν φυσικά πουπουλένια μαξιλάρια ύπνου είχαν μειωμένο κίνδυνο συριγμού. Όλα αυτά, εκτός από επιστημονικά στοιχεία, έχουν και τη δική τους λογική και απλή εξήγηση. Τα συνθετικά μαξιλάριααποτελούνται από φθηνά υλικά χαμηλότερης ποιότητας, τα υφάσματα έχουν χαλαρή ύφανση και έτσι επιτρέπουν τη διείσδυση των ακάρεων της οικιακής σκόνης.
Είναι γεγονός ότι οι αλλεργίες κατατάσσονται στις τέσσερις πιο κοινές χρόνιες παθήσεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), κάθε πέμπτος κάτοικος του πλανήτη εκτίθεται σε κάποιο είδος αλλεργίας και μόνο τα τελευταία 40 χρόνια ο αριθμός των προσβεβλημένων έχει τριπλασιαστεί. Σε ένα αστικό περιβάλλον, όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος αλλεργιών.
Όλα αυτά καθιστούν δικαιολογημένο τον ισχυρισμό ότι η αλλεργία είναι μια ασθένεια του μέλλοντος. Ταυτόχρονα, πολλοί κορυφαίοι επαγγελματίες της ιατρικής έχουν αφιερωθεί στο σκοπό της προώθησης ότι υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατευτούμε, αρκεί να είμαστε καλά ενημερωμένοι. Μεταξύ των βασικών αιτιών του προβλήματος είναι το αλλαγμένο περιβάλλον και οι διαφορετικοί τρόποι ζωής.
Η βιομηχανική ανάπτυξη, η χρήση όλο και περισσότερων νέων χημικών και οικιακών υλικών, διάφορα συντηρητικά, ενισχυτικά και χρωστικές στα τρόφιμα θέτουν τις προστατευτικές λειτουργίες του οργανισμού σε σοβαρή δοκιμασία. Σε αυτό προστίθεται η συνεχής τροποποίηση μεμονωμένων αλλεργιογόνων, καθώς και η συνεχής προσπάθεια των κατασκευαστών να παρουσιάσουν στην αγορά προϊόν με όσο γίνεται πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Οι άνθρωποι υποφέρουν κυρίως από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης

Ο μεγαλύτερος μύθος, που καταρρίφθηκε μετά από μια εντυπωσιακή επιστημονική ερευνητική εργασία κορυφαίων ειδικών, είναι ότι η το φυσικό πούπουλο πάπιας ή το πούπουλο χήνας και ο συνδυασμός της με φτερά είναι επικίνδυνα αλλεργιογόνα. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος υποφέρει συχνότερα από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης. Τα ακάρεα ευδοκιμούν στα υφάσματα, στα χαλιά στο πάτωμα, τα παπλώματα και τα μαξιλάρια. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, πολλαπλασιάζονται και τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος μας.
Τα ακάρεα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αναπτύσσονται γρήγορα και σε 1 τετραγωνικό μέτρο υφάσματος ζουν περίπου 1.000  ακάρεα.
Αυτά τα μικροσκοπικά αραχνοειδή εγκαθίστανται μόνιμα σто οικιακό περιβάλλον, με τη βοήθεια του σύγχρονου τρόπου ζωής. Εκτός από τα υφάσματα στα έπιπλα, στην ανάπτυξή τους συμβάλλουν και τα τζάμια των παραθύρων που μονώνουν την υγρασία. Τα ακάρεα ευδοκιμούν καλύτερα σε θερμοκρασίες πάνω των 25°C και υγρασία γύρω στο 75%.
Θεωρούνται μια από τις κύριες πηγές αλλεργιογόνων που προκαλούν άσθμα, ρινική καταρροή, δερματίτιδα και επιπεφυκίτιδα. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η οποία περιελάμβανε 269 ασθενείς με αλλεργικά και αναπνευστικά συμπτώματα, είναι ενδεικτικά. Μόνο σε έναν ασθενή βρέθηκε να έχει κλινικά σημαντική αλλεργία στο φυσικό πούπουλο και τα φτερά. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μια τέτοια αλλεργία είναι εξαιρετικά σπάνια.
Οι θετικές αλλεργικές αντιδράσεις στη χρήση μαξιλαριών και παπλωμάτων από πούπουλα και φτερά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής οφείλονται κυρίως σε αλλεργιογόνα ακάρεων που περιέχονται στο ακατέργαστο πούπουλο και τα φτερά. Όταν το φυσικό πούπουλο χήνας περνά από μια αυστηρή διαδικασία καθαρισμού, γίνεται υποαλλεργικό. Εάν διατηρείτε τα προϊόντα από πούπουλα και πούπουλα σας καθαρά και προστατευμένα, η πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων είναι πολύ μικρότερη από ό,τι αν βασίζεστε σε γέμιση από πολυεστέρα.

Το μυστικό είναι αγνό πούπουλο τυλιγμένο σε ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα

Υπάρχουν αρκετά γνωστά και πραγματικά αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ακάρεων της οικιακής σκόνης. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν τακτικό καθάρισμα, πλύσιμο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, χρήση ειδικών προστατευτικών και καλυμμάτων για στρώματα και κλινοσκεπάσματα, μείωση της υγρασίας στα δωμάτια, «πάγωμα» των υφασμάτινων παιχνιδιών στην κατάψυξη για μια μέρα κ.λπ. Όλα αυτά θα μειώσουν την ποσότητα των ακάρεων της οικιακής σκόνης, αλλά δυστυχώς δεν θα οδηγήσουν στην πλήρη εξάλειψή τους.
 Το πούπουλο χήνας που έχει υποβληθεί σε μια σχολαστική διαδικασία καθαρισμού δημιουργεί ένα αξιόπιστο εμπόδιο για την εξάπλωση των ακάρεων αφαιρώντας όλη τη σκόνη και τις βλαβερές ουσίες που χρησιμεύουν ως τροφή για αυτά . Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν μιλάμε για 100% προστασία και αυτό είναι τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τα κλινοσκεπάσματα , τα μαξιλάρια και τις παπλωματοθήκες.
Αν πάρετε τо πιο αγνό πούπουλο χήνας και το βάλετε σε ένα μαξιλάρι με υφασμάτινο κάλυμμα χαμηλής ποιότητας, είναι σαν να χάνετε όλα τα πλεονεκτήματα του φυσικού γεμίσματος. Στην αφή, πιθανότατα θα είστε ικανοποιημένοι - το μαξιλάρι θα είναι αρκετά αφράτο και ευχάριστο. Ωστόσο, τα ακάρεα θα περάσουν πολύ πιο εύκολα από τη χαλαρή ύφανση του κακής ποιότητας υφάσματος. Για πραγματική προστασία και φροντίδα για το ευαίσθητο  δέρμα, τα υφάσματα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά.
Στην Poohy το γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα φυσικά υλικά για να φτιάξουμε τα πουπουλένια παπλώματα και τα πουπουλένια μαξιλάρια μας. Το ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα πρέπει να αποτελείται κυρίως από μακρόινο βαμβάκι, να έχει μεταξύ 90 και 150/160 κλωστές ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό και αυτές οι κλωστές πρέπει να είναι μονής στρώσης.
Το παιδικό πουπουλένιο πάπλωμα δεν προκαλει αλλεργίες στα παιδιά χάρη στην σύσταση του.  Τα συνθετικά υφάσματα δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις και δεν συνιστάται η χρήση τους.
Επομένως, για τη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος στο σπίτι, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για πλήρη ξεκούραση και ύπνο είναι πρωταρχικής σημασίας. Κάθε άτομο, ενώ κοιμάται, εισπνέει κυριολεκτικά ότι έχει συσσωρευτεί στο μαξιλάρι. Έχει υπολογιστεί, με βάση πειράματα, ότι για περίπου δύο χρόνια συνεχούς χρήσης, ένα μαξιλάρι ζυγίζει ένα ολόκληρο κιλό συσσωρευμένης υγρασίας, σκόνης, ακάρεων και άλλων παρασίτων.

Δοκιμή 30 ημερών με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων

Η επιλογή του παπλώματος πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά . Πέρα από το ότι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την αντίστοιχη εποχή, συνιστάται να είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά. Για μεγαλύτερη άνεση, δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν, προτιμάται το πάπλωμα με πούπουλα χήνας. Είναι απαλά, ζεστά, υγιεινά και με τέλειες θερμορρυθμιστικές ιδιότητες. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα τους σε πούπουλο, τόσο πιο ελαφριά, πιο αέρινα και με καλύτερη θερμότητα είναι.
Το αν θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο πάπλωμα όλο το χρόνο ή θα το αλλάξετε και πόσο συχνά θα το κάνετε εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως ένα για ζεστό καιρό και ένα άλλο το χειμώνα. Εάν διατηρείτε την ίδια θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα, δεν χρειάζεται να εφοδιαστείτε με ζεστά, πιο ζεστά και πιο λεπτά παπλώματα. Είναι πιο σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες και να τα καθαρίζετε τακτικά.
Η συσσωρευμένη σκόνη και τα ακάρεα στο κρεβάτι είναι επικίνδυνα. Μπορούν να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου, να δημιουργήσουν δυσφορία και ένταση, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες και επιπλοκές, μεταξύ των οποίων είναι και οι αλλεργίες. Συχνά ένα άτομο, νιώθοντας αδιαθεσία, βιάζεται και αναζητά φάρμακα για να νιώσει καλύτερα.
Αντί να ταλαιπωρεί το σώμα του διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα με φάρμακα, είναι προτιμότερο να αναζητήσει την αιτία αυτού που συμβαίνει στον τρόπο ζωής και στις συνήθειές του. Μερικές φορές το κλειδί για την υγεία βρίσκεται σε ένα διαταραγμένο υγιές περιβάλλον στο κρεβάτι. О ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Εκεί ένα άτομο χαλαρώνει και περνά από μια πλήρη διαδικασία αποκατάστασης. Η έλλειψη επαρκούς ανάπαυσης τον κάνει ευαίσθητο σε ιούς και αλλεργιογόνα.
Οι αλλεργίες, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα και τη συγκεκριμένη εκδήλωσή τους, αποτελούν έκφραση της υπερπροστασίας του οργανισμού, που προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Όταν αυτό οφείλεται σε κακής ποιότητας κλινοσκεπάσματα, η λύση είναι απλή. Τα φυσικά προϊόντα από πούπουλα και φτερά από υποαλλεργικές πρώτες θα σας σώσουν. Είμαστε σίγουροι για αυτό; Φυσικά. Στην Poohy προσφέρουμε μια περίοδο 30 ημερών κατά την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας και εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτά, να τα επιστρέψετε. Θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα, χωρίς ερωτήσεις.

Πείτε “όχι” στον φόβο από τις αλλεργίες αγοράζοντας πουπουλένιο πάπλωμα και πουπουλένιο μαξιλάρι  , την ποίοτητα θα την φροντίσουμε εμείς.

 

Write Comment